Dzięki współpracy z niezawodnym dostawcą firmą Transgourmet przedstawiciele Impel Catering: Anna Drożdż – dyrektor ds. sprzedaży usług w Impel – Grupa Impel i Jakub Jankowski – manager operacyjny ds. party serwis dotarli w czwartek 19.09.2024 roku do zalanego przez powódź Lewina Brzeskiego z dostawą żywności dla powodzian.
Akcję pomocy koordynowała Ewa Kąkol – dyrektor Grupy Produktowej Catering we współpracy z Joanną Pawicą – menadżer ds. wsparcia procesów zakupowych.
Impel Catering realizuje nieprzerwanie zadania wynikające z kontraktów m.in. w szpitalach. Jednocześnie bacznie monitorujemy sytuację – szczególnie w Opolu i Wrocławiu z uwagi na zlokalizowane tam nasze kuchnie produkcyjne. Dużym wyzwaniem, z którym na bieżąco sobie radzimy, są opóźnienia w dostawach produktów spożywczych przez utrudnienia w dojazdach, które zgłaszają nam nasi dostawcy (zalane drogi, pozrywane mosty) – niemniej na chwilę obecną sytuacja jest stabilna i odpowiednio zarządziliśmy tymi ryzykami.
Sztaby kryzysowe, z którymi podjęliśmy niezwłocznie współpracę na chwilę obecną nie zgłaszają nam potrzeb w zakresie dostaw posiłków – bo taką pomoc w wystarczającym stopniu już otrzymali. Niemniej jesteśmy w pełnej gotowości, aby włączyć nasze zasoby i infrastrukturę również i w taką formę wsparcia. Mamy też deklaracje naszych dostawców o chęci współpracy w tym zakresie.
Na zdjęciach A.Drożdż i J.Jankowski – pracownicy Impel Catering sp. z o.o.