Ponownie odnowiliśmy certyfikaty HACCP oraz ISO 22000 w obszarze produkcji i obrotu żywnością:
- przygotowywanie i dystrybucja posiłków w zakresie żywienia zbiorowego
- żywienie szpitalne
- kuchnia mleczna
- catering
- prowadzenie bufetów
Zaktualizowane Systemy Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności ISO 22000 zapewniają dodatkowe korzyści w całym łańcuchu żywnościowym. Jest to poprawiona kontrola działań związanych z bezpieczeństwem żywności. Czy zgodność z prawem, przepisami prawa i regulacjami klienta. Natomiast certyfikat HACCP jest narzędziem, które pomaga w zapewnieniu bezpieczeństwa żywności, który działa na zasadzie identyfikacji i minimalizacji zagrożeń dla zdrowia konsumentów.
Certyfikaty obowiązują do 2027 roku i obejmują następujące placówki Impel Catering na terenie całego kraju: Toruń, Wejherowo, Wrocław, Kutno, Szczecin, Rybnik, Miechów, Zielona Góra, Lubliniec, Słupsk, Katowice, Czyżew, Gdańsk.
Za przygotowanie kuchni oraz przeprowadzenie certyfikacji odpowiedzialna była Katarzyna Kwiecińska- Menadżer ds. Systemów Zarządzania Jakością.