Impel Catering otrzyma艂 certyfikat firmy przyjaznej osobom na diecie bezglutenowej. Kontynuujemy wsp贸艂prac臋 z聽Polskim Stowarzyszeniem Os贸b z Celiaki膮 i na Diecie Bezglutenowej oraz jego ekspertami. Podj臋ta wsp贸艂praca ma na celu poprawienie jako艣ci 偶ywienia pacjent贸w choruj膮cych na choroby glutenozale偶ne. Pacjenci szpitali obs艂ugiwanych przez Impel Catering, kt贸rych dotkn臋艂a celiakia otrzymaj膮 w艂a艣ciw膮 opiek臋 偶ywieniow膮 oraz potrzebne informacje.

Przypomnijmy, 偶e Celiakia – nazywana r贸wnie偶 chorob膮 trzewn膮 lub enteropati膮 glutenozale偶n膮. To przewlek艂a choroba autoimmunologiczna, u pod艂o偶a kt贸rej le偶y nieprawid艂owa reakcja uk艂adu odporno艣ciowego wywo艂ana spo偶yciem glutenu (bia艂ka zb贸偶 takich jak pszenica, j臋czmie艅 czy 偶yto).

Nast臋pnym etapem procesu b臋d膮 szkolenia naszych pracownik贸w w kuchniach z zasad obowi膮zuj膮cych przy przygotowywaniu posi艂k贸w dla pacjent贸w na diecie bezglutenowej. Szkolenia przeprowadz膮 dietetyczki Impel Catering Klaudia Lefek i Patrycja Lademan. Po zako艅czeniu programu szkoleniowego ka偶dy nasz klient, dla kt贸rego 艣wiadczymy us艂ug臋 otrzyma Certyfikat „Szpital Przyjazny dla os贸b na diecie bezglutenowej”.

Wi臋cej na temat cateringu dla szpitali znajdziesz na naszej stronie.

Aktualno艣ci