Bez nauki nie ma rozwoju, dlatego szefowe i szefowie kuchni Przewaga Bistro jak i kucharze z Impel Catering wzięli udział w warsztatach z przygotowywania dań kuchni polskiej w nowoczesnej odsłonie oraz dań kuchni koreańskiej.
Warsztaty odbyły się w Gdańsku oraz w Poznaniu, a ich organizatorem był nasz długoletni partner biznesowy firma Bidfood Farutex.
Warsztaty z kuchni polskiej w nowoczesnej odsłonie poprowadzili Damian Zwoliński zastępca szefa kuchni hotelu ,,PURO” w Gdańsku oraz Maciej Piątek szef kuchni hotelu ,,Moderno” w Poznaniu. Natomiast pokaz z kuchni koreańskiej zaprezentował Bartłomiej Fryca i Daniel Dudka – specjaliści ds. rozwoju rynku kuchni orientalnej Farutex.
Kucharki i kucharze Impel Catering poznawali tajniki takich dań jak pierożki z kaczką w sosie tymiankowo – jabłkowym, demi galce, prażoną cebulką i orzechami. Przygotowywali też chłodnik tradycyjny z pudrem z jogurtu ze szparagami zielonymi oraz cukrem fiołkowym. Amatorów kuchni azjatyckiej zainteresuje szarpane żeberko w panko – Gochujang w oraz syropie kukurydzianym, z wakame, yuzu oraz dukboki.
Już niebawem zapraszamy na nowe smaki do naszych lokali Przewaga Bistro we Wrocławiu, Gdańsku, Słupsk oraz w Kole.
Ps. Zdjęcia dzięki uprzejmości Bidfood Farutex.