Impel Catering nakarmił blisko 12 tysięcy osób, w tym biorących udział we wrocławskim półmaratonie oraz wspierające ich osoby na mecie biegu. W nocnym półmaratonie wzięło udział prawie 11 tysięcy uczestników z aż trzydziestu krajów z całego świata!

Nocny Wrocław Półmaraton wystartował w sobotę, 15 czerwca 2024 r. ze Stadionu Olimpijskiego we Wrocławiu. Tegoroczna trasa biegu wiodła min.: przez most Grunwaldzki, ul. Grodzką, Aleję Różyckiego, ulicę Krupniczą czy Mosty Pomorskie. Ostatni uczestnicy, po pokonaniu dystansu 21 km, dotarli na metę w nocy z soboty na niedzielę (15-16 czerwca).

Impel Catering zapewniał strefę gastronomiczną na mecie wydarzenia. Wydaliśmy 2400 litrów zupy dla uczestników, która była wydawana na 24 stoiskach obsługiwanych przez 60 osobową załogę zarządzaną przez pracowników Impel Catering – Beatę Olejniczak i Jakuba Jankowskiego.

Zadbaliśmy także o strefę VIP przeznaczoną dla 180 gości, gdzie serwowaliśmy m.in.:

  • rostbef pieczony na różowo
  • wędzoną kaczkę z orzeszkami pinii
  • carpacio wołowe z rukolą i kaparami
  • łososia i szpinak w cieście francuskim

Więcej informacji na temat obsługi imprez dla firm znajdziesz na naszej stronie.

Zobacz foto relację z 10. Nocny Wrocław Półmaraton /źródło: organizator wydarzenia/:

Aktualności