W dniu 28 września 2017r. w Narodowym Forum Muzyki we Wrocławiu odbył się I Koncert Muzyki Wiedeńskiej.
W świat twórczości wiedeńskich kompozytorów publiczność wprowadziła Wrocławska Orkiestra Festiwalowa im. J. Straussa pod batutą Jana Ślęka. Profesor Jan Ślęk to ceniony wrocławski artysta, pedagog i popularyzator muzyki wiedeńskiej. Towarzyszył mu związany zawodowo ze stolicą Austrii i tamtejszą sceną muzyczną dyrygent gościnny – Vladimir Kiradjiev.
Z tej okazji Party Service Impel Catering przygotował catering dla 80 gości. Na początku wydarzenia uczestnicy zostali powitani Welcome Drinkiem – Sperone Prosecco.
Party Service zaserwował bufet zimny, sałatkowy, ciepły, napojowy i alkoholowy. Przygotowano urozmaicone menu, uwzględniając dania mięsne (od drobiu po wołowinę), ryby jak i dania wegetariańskie.
Z bufetu zimnego podano m.in.: comber jagnięcy w marynacie z musztardy i rozmarynu, carpaccio z polędwicy wołowej z oliwą truflową i świeżą rukolą, lekko pikantnego siekanego wędzonego łososia z sosem z awokado
z papryczką chili i kolendrą, figi grillowane z kozim serem, w glazurze miodowej z orzeszkami pinii na szpadce bambusowej.
Z dań ciepłych zaproponowano m.in.: piotrosz filet w pergaminie z masłem czosnkowym i ziołami, ragout na winie z polędwicy wołowej, udko z kaczki konfitowane podane z sosem wiśniowym na maderze, marynowaną
w trawie żubrowej, miodzie i tymianku polędwiczkę wieprzową, ravioli szpinakowe z kurkami i mozarellą
z dodatkiem orzeszków pinii i szałwi.
Goście mieli do dyspozycji nieograniczony dostęp do bufetu z napojami ciepłymi, zimnymi jak i alkoholowymi.
Największą przychylność zyskał bufet słodki, na którym królowały torciki bezowe w 3 wersjach: z malinami, wiśniami oraz orzechami.