Impel Catering rozwija współpracę z Uniwersytetem Przyrodniczym we Wrocławiu. Uniwersytet od dłuższego czasu wspiera naszą spółkę w badaniach i rozwoju, niektórych produktów w tym, m.in. naszego flagowego produktu IMFOOD

Na zaproszenie grona naukowego wydziału Biotechnologii i Nauki o Żywności Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu, Dyrektor Biura Zarządzania Produktem Catering Pani Ewa Kąkol rozpoczęła cykl wykładów dla studentów 4 roku Technologia Żywności i Żywienia Człowieka oraz studiów podyplomowych. Wykłady są okazją do zaprezentowania nowoczesnych rozwiązań technologicznych wdrożonych w kuchniach prowadzonych przez Impel Catering. Pozwoliły również na zapoznanie się studentów z aplikacją IMFOOD, z której w przyszłości będą mogli skorzystać jako zarządzający kuchniami. Jednym z elementów współpracy z UPWR będą również praktyki studenckie, które przyszli dietetycy i dietetyczki odbywać będą w kuchniach szpitalnych, gdzie Impel Catering realizuje usługę żywienia zbiorowego.  

Mamy nadzieję, że część z wchodzących niebawem na rynek pracy studentów w przyszłości zasili szeregi Impel Catering.

Aktualności